Plat dak bedekken in Utrecht

Wilt u uw dakbedekking van uw platte dak vervangen? Uw Storing.nl heeft hier veel ervaring mee. Voor platte daken zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft dakbedekking. Veel woningen in Nederland met een plat dak hebben een bitumen laag. Andere opties zijn PVC en EPDM. Van deze opties gaat EPDM het langste mee, namelijk wel 40 jaar. De levensduur van bitumen en PVC zijn ongeveer 25 jaar. Deze opties zijn dan ook goedkoper.

Woont u in de regio Utrecht en wilt u uw dakbedekking opnieuw laten bekleden? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Onze dakdekkers helpen u graag bij het maken van de beste keus. De keuze van uw dakbedekking hangt namelijk af van vele factoren die die de specialisten in onze dakdekkersbedrijf u graag uitleggen. Wij komen dan ook graag langs om de situatie te bekijken en het samen doornemen van de stappen. Neem voor een afspraak contact met ons op via 030 - 799 08 61 of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen

Voordelen van bitumen op uw platte dak

Een bitumen dakbedekking is in de praktijk het meest gebruikte type dakbedekking in Nederland voor woningen met platte daken. Bitumen is zeer geschikt materiaal om daken mee te bedekken om zijn eigenschappen als duurzaamheid en waterdichtheid. Het biedt een hoge weerstand tegen veroudering, heeft het een hoge temperatuurstabiliteit, is UV-bestendig en heeft daarnaast weinig onderhoud nodig. Het wordt aangeraden om het jaarlijks te onderhouden door onder andere het verwijderen van mossen en algen voor een zo lang mogelijke levensduur. Een ander voordeel is dat bitumen een eenvoudig te verwerken materiaal is dat gerecycled kan worden. Wilt u meer informatie over de voordelen van bitumen of heeft u andere vragen? Onze dakdekkers voorzien u graag van advies!

Onderhoud plat dak

Voor PVC, EPDM en bitumen verschillen wat betreft onderhoud. Voor het onderhouden van PVC wordt geadviseerd om het twee keer per jaar te onderhouden zodat er zich geen vuil vastbijt in de dakbedekking. Voor EPDM is er nauwelijks onderhoud nodig. Mossen en algen kunnen namelijk niet leven op rubber. Het enige onderhoud dat gedaan zou moeten worden is het verwijderen van de bladeren van het dak. Zoals eerder genoemd is het voor een bitumen dakbedekking nodig om het jaarlijks te onderhouden door onder andere mossen en algen te verwijderen. Voor onderhoud kunt u ook bij ons terecht. Wij helpen u hierbij zodat de dakbedekking zo lang mogelijk mee gaat.