Dakreparatie Utrecht

Liggen er na een hevige lentestorm verschillende dakpannen in de tuin? Lekt het om de haverklap? Of is er een dakgoot of regenpijp kapot? Dakdekker Dakcentrale Nederland B.V. helpt je in Utrecht met een dakreparatie.

Stel de reparatie niet nodeloos lang uit. Voor je het weet betaal je handen vol geld om een verrot dak te laten herstellen of om het dak opnieuw te laten isoleren.

Voor een dakreparatie kun je ons 24 uur per dag bereiken op 085 - 106 15 65. Wil je graag een offerte aanvragen voor een reparatie of een andere dakdekkersklus, geef dan je opdracht door via het contactformulier. Dan helpen we je snel van je dakproblemen af.

Wanneer een dakreparatie in Utrecht laten uitvoeren?

Eigenlijk kun je het beste zo snel mogelijk een dakreparatie uit laten voeren wanneer je het idee hebt dat er iets niet in orde is met je dak. Daarmee voorkom je dat die kleine lekkage uiteindelijk resulteert in een grote dakrenovatie.

Er zijn verschillende signalen die erop wijzen dat er iets aan de hand is. Een kleine greep uit de meest voorkomende verschijnselen uit de praktijk:

 • Lekkages bij dakgoten
 • Vochtvlekken in het plafond, lekkages en een hoge luchtvochtigheid op zolder
 • Afbladderende verf van houten dakdelen
 • Beschadigd daklood rond dakkapellen en schoorstenen
 • Missende, verschoven of kapotte dakpannen bij een schuin dak
 • Beschadigde daktrimmen, slechte afwatering of scheurtjes in de dakbedekking bij een plat dak

Wat doen we bij een dakreparatie in Utrecht?

De meeste dakreparaties die we uitvoeren hebben te maken het herstellen van de dakbedekking. Meestal zijn onze veranderlijke Nederlandse weersomstandigheden de veroorzaker van de problemen.

Extreem hoge of juist lage temperaturen, harde wind, veel regen in korte tijd. De dakbedekking droogt uit, wordt poreus, laat los of is simpelweg niet bestand tegen de omstandigheden. Kortom, onze daken hebben het niet altijd even gemakkelijk. Dat resulteert in verschillende soorten dakreparaties. De reparaties die we het meeste uitvoeren zijn:

 1. Plaknaden en scheurtjes dichten bij dakbedekking op een plat dak
 2. Dakpannen vervangen of terugplaatsen bij een schuin dak
 3. Regenpijpen en dakgoten vervangen of herstellen
 4. Daklood bij dakkapellen en schoorstenen vervangen
 5. Boeiboorden en andere houten delen vervangen of herstellen.

Dakrenovatie Utrecht

Een enkele keer treffen we een situatie aan waarbij een dakreparatie alleen een goede oplossing is voor de korte termijn. Als je dakbedekking veel zwakke plekken kent is het wellicht beter om het grondiger aan te pakken. We kunnen het lek of de kapotte dakpan wel repareren, maar de kans is groot dat je bij de volgende hoosbui opnieuw met een lekkage te maken krijgt. Een dakrenovatie is dan een betere keuze voor de lange termijn.

Bij een dakrenovatie vervangen we alle dakbedekking. En indien nodig kunnen we ook de beplating of andere dakonderdelen vervangen of herstellen. Uiteraard doen we dit alles in overleg en stellen we een solide plan op voor de renovatie. Kun je weer rustig een boek lezen als het buiten stormt. Zonder zorgen. En je bent direct klaar voor de komende 10 tot 15 jaar.

Contacteer Dakcentrale Nederland B.V. voor een dakreparatie in Utrecht

Is er iets aan de hand met je dak en zoek je een dakdekker in Utrecht om een dakreparatie uit te voeren? Bel 085 - 106 15 65. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken. Ook wanneer je twijfelt aan het oordeel van een andere dakdekker die zegt dat je dakbedekking vervangen moet worden kun je ons inschakelen voor een second opinion.

Heb je een dakrenovatie op het oog en ben je benieuwd wat dat zou kunnen gaan kosten? Via het contactformulier kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.