Daklekkage Utrecht

Krijg je tijdens een flinke hoosbui te maken met een daklekkage? In Utrecht en omgeving helpt dakdekker Dakcentrale Nederland B.V. je met het herstel van je dak. Of het nu gaat om een afgewaaide dakpan, kapotte dakbedekking of andere schade aan het dak, wij sporen het lek voor je op en zorgen ervoor dat de schade beperkt blijft.

Bij zware regenval en harde wind heeft het dak het soms zwaar te verduren. Tref je water aan op onverwachte plekken of zie je afgewaaide of verschoven dakpannen? Dan kun je het beste zo snel mogelijk in actie komen. Wil je zelf niet het dak op? Bel ons dan op 085 - 106 15 65. Dan komen onze dakspecialisten je daklekkage in Utrecht zo snel mogelijk repareren. Voor minder urgente zaken is het ook altijd mogelijk om een bericht te sturen via ons contactformulier.

Oorzaken daklekkage Utrecht

Er zijn verschillende oorzaken waardoor in Utrecht een daklekkage kan ontstaan. De situatie die wij in de praktijk veel tegenkomen zijn verschoven of afgewaaide dakpannen. Als de pannen niet langer op hun plek liggen is de waterdichte constructie van het dak verstoord en kan het water gemakkelijk via deze plekken naar binnen sijpelen.

Bij pannendaken komt het ook regelmatig voor dat er door stormachtig weer andere dak onderdelen beschadigd raken. Bijvoorbeeld de loodslabben rond schoorstenen of dakkapellen. Deze loodslabben zorgen ervoor dat er geen regenwater langs de kieren naar binnen kan lopen. Wanneer dat wel gebeurt kan dit op een daklekkage wijzen. Heb je stormschade aan je dak in Utrecht? Neem gerust contact met ons op.

Bij platte daken zijn het vaak de naden waarmee de dakbedekking aan elkaar geplakt is die loslaten. Dat kan het gevolg zijn van extreme warmte, extreme kou of van versleten dakbedekking. En wanneer er langdurig water op het dak staat of als de zon er de hele dag op staat te branden kan de dakbedekking naar verloop van tijd poreus worden.

Reparatie daklekkage Utrecht

De reparatie van een daklekkage in Utrecht hoeft helemaal niet ingewikkeld of ingrijpend te zijn. Soms is de lekkage zo gevonden en is het een kwestie van een paar dakpannen terugleggen.

Is dit al de zoveelste keer dat er water via het dak naar binnen komt, dan is het wellicht verstandig om eens goed naar het dak te laten kijken. Om de staat van je dakbedekking en de rest van je dak te beoordelen kunnen we een dakinspectie uitvoeren. Mocht daaruit naar voren komen dat je dak toch echt toe is aan een opknapbeurt? Dan zullen we een voorstel doen voor een reparatie van je daklekkage. Ook een dakrenovatie voeren wij voor je uit in Utrecht.

Mogelijke gevolgen daklekkage Utrecht

Allemaal leuk en aardig zul je misschien denken, maar is het nou echt nodig om direct een dakdekker te bellen bij een daklekkage? Een emmer op zolder waar af en toe wat regenwater in druppelt is toch niet zo erg? Toch is het ontzettend belangrijk om er op tijd bij te zijn en stil te staan bij de mogelijke gevolgen van een daklekkage in Utrecht.

De meeste dakconstructies bestaan uit houten draagbalken en zijn geïsoleerd met steenwol of glaswol. Als er constant water naar binnen komt wordt de luchtvochtigheid te hoog. Dat vocht wordt in het begin opgenomen door het hout en het isolatiemateriaal. En juist dat is desastreus.

Als het hout te vochtig wordt gaat het rotten en verliest het zijn draagkracht. Ook de isolatiewaarden van je isolatiemateriaal zullen drastisch afnemen, aangezien het vocht in je isolatiemateriaal kan trekken en de isolerende werking ervan ontneemt. Dat zijn serieuze gevolgen van een daklekkage.

Daklekkage Utrecht – Dakcentrale Nederland B.V.

Voorkom een grote ellende en wees er op tijd bij. Niemand geeft graag geld uit aan een dakrenovatie. Zeker niet wanneer deze gemakkelijk voorkomen had kunnen worden door tijdige reparatie van een daklekkage. Voor de tijd hoeft u het niet te laten. Meestal hebben we de lekkage in een half uurtje opgelost. Voor het herstel van je daklekkage in Utrecht kun je bellen naar 085 - 106 15 65. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, en we komen Zo snel mogelijk naar je toe.

Wil je graag een offerte aanvragen voor andere dakdekkers klussen? Stuur ons een bericht via het contactformulier, dan hoor je spoedig van ons.