Dakbedekking plaatsen Utrecht

Voor dakbedekking plaatsen in Utrecht kun je terecht bij Dakcentrale Nederland B.V.. Heb je regelmatig last van lekkages of ligt je pannendak er na vele jaren wat minder florissant bij? Laat ons dan eens een dakinspectie uitvoeren om te zien of het misschien tijd wordt voor nieuwe dakbedekking.

We leggen pannendaken, bitumen dakbedekking en shingles. Heb je nou iets anders in je hoofd maar wil je toch graag advies van een ervaren dakdekker? Bel ons gerust. Wie weet zorgen we voor nieuwe inzichten. Je kunt ons 24/7 bereiken via 085 - 106 15 65. Wil je graag een vrijblijvende offerte aanvragen, maak dan gebruik van het contactformulier.

Dakbedekking plaatsen plat dak Utrecht

Voor het platte dak plaatsen we uitsluitend bitumen dakbedekking. Bitumen wordt vervaardigd uit aardolie. Dat klinkt misschien niet direct heel groen, toch is bitumen de meest milieuvriendelijke dakbedekking. Dat komt omdat bitumen na gebruik volledig recyclebaar is. Bovendien bevat het geen giftige stoffen zoals bijvoorbeeld EPDM, dat van rubber gemaakt is.

Bitumen dakbedekking heeft een paar voordelen. Het is voordelig in de aanschaf, het is redelijk eenvoudig aan te brengen en bij een lekkage kunnen onze dakdekkers het vrij snel repareren. Een loslatende naad is zo weer vastgeplakt en bij zwakke plekken kan er een herstelstuk over de bestaande dakbedekking worden aangebracht.

Verder is het materiaal erg flexibel en is het goed bestand tegen alle denkbare weersomstandigheden. Dat maakt bitumen dakbedekking de meest complete dakbedekking voor je platte dak.

Dakbedekking plaatsen schuin dak Utrecht

Voor een schuin dak plaatsen we dakpannen en shingles. Hoewel dakdekkers dakpannen eigenlijk geen dakbedekking noemen (die vallen gewoon in hun eigen categorie) noemen we ze hier toch even voor de volledigheid.

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor een pannendak. Kies je keramische pannen, betonnen pannen, vind je holle pannen (met een welving) of juist platte dakpannen mooier? Wil je glanzende of juist matte pannen en welke kleur past er nou eigenlijk het beste bij je woning? Allemaal overwegingen bij een nieuw pannendak. Zie je nou door de pannen het dak niet meer, kun je ons altijd vragen om persoonlijk advies.

Het alternatief voor dakpannen op een schuin dak zijn dakshingles. Shingles zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. De meest bekende toepassingen zijn bitumen shingles en shingles van leisteen.

De bitumen variant is uitermate geschikt als dakbedekking voor tuinhuizen, een schuur of dierenverblijf. Als dakbedekking voor goed geïsoleerde woonhuizen zijn ze iets minder geschikt. Dat komt vanwege de hogere vocht- en temperatuurbelasting van deze daken.

Reparatie dakbedekking

Bij schade aan je dak is het niet altijd direct nodig om alle dakbedekking te vervangen. Bij stormachtig weer en zware regenval kan er altijd wat verschuiven, loslaten of beschadigen. Als het dak verder in prima staat verkeerd is er geen aanleiding om de dakbedekking als geheel aan te pakken. Het vervangen of terugleggen van een dakpan of de reparatie van je dakbedekking is dan meestal voldoende om de problemen op te lossen. Ook voor zo’n kleine reparatie kun je bij ons terecht.

Contact voor het plaatsen van dakbedekking in Utrecht

Is de zoveelste lekkage voor jou de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen, of strookt de aanblik van je pannendak niet langer met je fraai uitziende woning? Neem contact op met Dakcentrale Nederland B.V. voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking in Utrecht.

We helpen je zowel met dakbedekking voor het platte- als voor het schuine dak. Bel 085 - 106 15 65 voor advies of om een afspraak te maken. En maak gebruik van het contactformulier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Wellicht leggen we dan binnenkort ook jouw nieuwe dakbedekking.