Dakrenovatie Utrecht

Is je dak toe aan een professionele inspectie of renovatie? In Utrecht helpen de dakdekkers van Dakcentrale Nederland B.V. je graag bij elke vorm van dakrenovatie. Je kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 15 65 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Utrecht

Een dak bepaalt niet alleen hoe een woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van je woning en het energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden wordt een dak al snel onderworpen aan slijtage door wind, regen, sneeuw of vorst. Dit kan resulteren in kleine beschadigingen, maar ook in doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Utrecht

Kleine beschadigingen kunnen op lange termijn leiden tot grote beschadigingen en grote onkosten. Dakrenovatie is een manier om dergelijke situaties en onkosten te voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Twijfel je aan de kwaliteit of de conditie van je dak? Vraag Dakcentrale Nederland B.V. voor een professionele dakinspectie. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens zo’n inspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking, en plekken die een risico vormen voor lekkage.

Kosten dakrenovatie Utrecht

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Gemiddeld ben je rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht je voor dakrenovatie willen gaan, kun je een aantal dingen meenemen in je overweging. Je kunt er bijvoorbeeld over nadenken om de dakrenovatie te combineren met andere werkzaamheden aan het dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van het dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Ook kun je je afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval is het de beste optie om voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot heb je soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag een dakdekker hierin om advies.

Contact met Dakcentrale Nederland B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakcentrale Nederland B.V. bieden we snelle service met professionele resultaten, voor een goede prijs. Onze dakdekkers leveren passend advies over de beste oplossing voor je dak. We informeren je graag over de mogelijkheden. We kunnen dan eventueel ook meedenken over de combinatie met andere werkzaamheden.

Ben je op zoek naar een ervaren dakdekker die je met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van het dak? In Utrecht helpen de dakdekkers van Dakcentrale Nederland B.V. je graag bij iedere klus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 15 65 of maak gebruik van het contactformulier en je word zo snel mogelijk geholpen.